slider left sahal

//

Як замовити класний відеоролик

Спойлер: усе починається з брифу, але не тільки
sahal corporate video production blog

Отже, ви вирішили зробити відео.І ось ви звертаєтесь до відеопродакшену чи рекламної агенції й кажете їм – хочу класний відеоролик. А вони такі – зробимо, але спочатку, шановний клієнте, давайте поспілкуємось. Розкажіть про вашу компанію, особливості бізнесу, конкурентів, які у вас цілі, які завдання має вирішити ролик… І ще мільйон питань :)І ви такі – ого! Невже усе це дійсно потрібно, щоб зробити двохвилинний корпоративний ролик? Чи коротеньку рекламу для Youtube на 15 секунд?Відповідаємо – обов’язково потрібно. Адже при роботі над відео креативникам потрібно знати максимум інформації про вашу сферу, зануритись в неї, відчути її. Розпитати про особливості та фішки продукту саме у розробників. Поставити себе на місце вашого клієнта і виявити, що для нього важливо. Розібратися, якими словами говорити з вашою ЦА.

Відеоролик має працювати на користь бізнесу, а не просто існувати.

Тому хороший відеопродакшен ЗАВЖДИ має до вашого бізнесу мільйон питань.
Тож занотуємо: класний бриф = класне відео.
А в статті розповімо, як підготуватися до роботи з відеопродакшеном і зробити бриф максимально ефективним.

Розділяйте бізнес-завдання і проблему

Будь-яка комунікація, яка виходить від імені бренду, повинна вирішувати чітке бізнес-завдання і враховувати проблему. І щоб комунікація (в нашому випадку відеоролик) була ефективною, агенція має знати завдання й проблему на старті.

Завдання – це те, що потрібно зробити для досягнення певної бізнес-цілі.Це абсолютно внутрішня історія, вона формується всередині компанії та базується на бізнес-стратегії. Часто завдання стосується зміни певного кількісного показника. Збільшити продажі, промотувати новий продукт, підвищити рівень впізнаваності.

Проблема (бар’єр, виклик) – те, що заважає нам виконати завдання, наш ворог.
До речі, далеко не завжди проблема лежить на поверхні. Інколи для того, щоб виявити реальну перешкоду, потрібно добряче потрудитись: провести аудит бренду, аналіз ринку, глибинні інтерв’ю зі співробітниками.

Поганий приклад бізнес-рішення й проблеми:
Нам потрібні нові клієнти, АЛЕ ми не рекламуємось.

Хороший приклад бізнес-рішення й проблеми:
Нам потрібно закрити 50 вакансій за спеціальністю «Х» у місті «Y», АЛЕ кандидати не знають про наш бренд роботодавця: що ми пропонуємо, чому ми круті, чим кращі за інших.

Відчуваєте різницю? Конкретика понад усе.

Опишіть цільову аудиторію

Або аудиторії – так, їх може бути більше, ніж одна. І це нормально.Просто ваш відеопродакшен обов’язково має знати про це на етапі підготовки ідей.

Ідеально – якщо ви маєте портрет кожної ЦА, у якому вказані соціально-демографічні характеристики (стать, вік, місце проживання), драйвери (що мотивує їх обирати товари, послуги, міняти роботу та ін.) і бар’єри (що заважає або зупиняє). Адже що більше ми знаємо про вашу цільову, то вищі у нас шанси зрозуміти її «біль» та віднайти реальні потреби. І задовольнити їх на етапі креативу та продакшену.

Познайомте нас з вашим брендом

У роботі над відео ми з вами – більше ніж «замовник» і «підрядник».Ми одна креативна команда, яка має пояснити цільовій аудиторії, про що ваш (наш) бренд і навіщо він їй треба. Тому дуже важливо, щоб ви розповіли нам ось ці найважливіші речі.А ми з допомогою креативу і відео розповімо їх вашій ЦА.

1. Позиціювання – чим ваш бренд відрізняється від конкурентів;
2. Ціннісна пропозиція – які переваги отримає клієнт, коли обере ваш бренд;
3. Ключове повідомлення – яка одна головна думка має залишитися у глядача після перегляду вашого відео.

P.S. і це ми ще про референси не говорили.
Але то вже тема для наступної статті :)
Висновок? К – команда!
Адже ми з вами, шановний клієнте, маємо одну спільну ціль – зробити класне відео.Тож відповідайте, будь ласка, на мільйон питань від відеопродакшену. Це дійсно важливо.
Разом зробимо цукерочку!

До речі, ми робимо не тільки рекламні відеоролики.
Sahal Creative – це агенція повного циклу, що створює ідеї, стратегії, рекламні кампанії та відео для B2B маркетингу. Якщо ви шукаєте відеопродакшен у Дубаї, Стамбулі чи Києві – напишіть нам. Також ти можеш подивитись кейси тут: this is SAHAL creative profile on DesignRush

filter png